Помпи за вода

Помпи за вода

Винаги имаме най-доброто решение. Потопяемите помпи работят на принципа на центробежната сила. Центробежната сила е силата, действаща навън, по-орбитално или въртеливо движение около оста на въртене. Този принцип е известен от ежедневието, например от пране на дрехи. По време на цикъла на центрофугиране водата в пералната машина се изтласква през дупките в барабана поради бързото въртене. Потопяеми помпи се възползват от същия принцип. Първо, течността се всмуква през отвор в долната част на устройството. Моторно задвижваното работно колело транспортира течността в колекторния тръбопровод чрез центробежна сила. Оттам, течността се пренася през изпускателен отвор в маркуча за изхвърляне и излиза от помпата. Основното предимство на потапящите помпи в сравнение с другите помпи е, че те могат да се поставят директно в течността. Операцията за източване не изисква никакви маркучи, водещи до течността. 

Разликата между потапящи помпи за чиста вода и потапящи помпи за отпадни води:


Потапящи помпи за чиста вода Тротек:clean weater

Потапящи помпи за чиста вода се използват за ефективно изпомпване и рециркулация на чисти течности или течности, които са леко замърсени с частици на мръсотия, например за изпомпване на битови отпадъчни води, дъждовна вода или просмукателна вода в случай на изтичане на пералня или за източване на басейн. Максималният размер на частиците показва колко големи частици могат да бъдат замърсяванията, без да се повреди помпата.
Особено предимство, което се предлага от потапящи помпи за чиста вода, е възможността за "засмукване близо до земята". Благодарение на тази техническа характеристика, водата може да се изпомпва до особено ниско водно ниво от само няколко милиметра - което води до това, което се нарича "сухо изсушаване". Минималното ниво на засмукване, на което може да се изпомпва вода, е посочено в техническите данни на помпите.


Потапящи помпи за отпадъчни води Тротек: pompi

Потапящи помпи за отпадъчни води изпомпват силно замърсена вода, например при изпразване на градински езера, резервоари или цистерни, изпомпване на вода от сгради и канали за отпадни води, извличане на вода от езера, езера и реки или в случаи на аварийно източване поради наводнения. Тук също максималният размер на частиците показва максималния диаметър на замърсяванията, съдържащи се в изпомпваната течност. Естествено, подводната помпа за отпадъчни води също е подходяща за изпомпване на чиста вода. В допълнение към вече споменатите цели за употреба, гъвкавият обхват на приложение на потапящите помпи за отпадъчни води включва и дренаж при трудни и екстремни условия. Благодарение на тяхната висококачествена технология, помпите са абсолютно необходимо средство за изпразване на шахтите за строителни и отпадъчни води, както и за аварийно източване при наводняване.

Градински помпи за вода

Водата е ценен ресурс и нейното третиране отговорно и пестеливо има повече от добре дошъл страничен ефект от спестяване на пари. Независимо дали се събира дъждовна вода, изворна вода или подземна вода - повторната употреба на наличната сервизна вода бързо се изплаща дори за малки градини или тревни площи. Вместо да използвате скъпа чешмяна вода, можете да приложите градинска помпа и да поливате зелени площи икономично. Особено в горещите летни месеци градинските помпи Trotec могат да осигурят ценни услуги, като осигурят напояването на вашата морава, кухненска градина, дървета и цветя.

Функционалният принцип на вакуумна помпа
Градинските помпи работят чрез нормално 220V захранване на вашия дом. Чрез дюзите моторът на помпата задвижва работно колело, което създава вакуум, което води до засмукване на водата. В точката на извличане водата се изхвърля през изпускателния отвор.

Области на приложение: изтегляне на вода, рециркулация и засмукване
Градинските помпи Trotec могат да се използват като мобилни устройства или постоянни инсталации. Те предават служебна вода от кладенци, потоци, дъждовни бъчви, казанчета и алтернативни източници на вода, така че директно да напояват зелените площи. Естествено, те могат да се използват и за пълнене или източване на езера, басейни и резервоари за съхранение. Наводнените мазета могат да бъдат изпомпвани бързо и надеждно. Можете също така да използвате градинска помпа за източване и изсушаване на наводнени мазета след наводнение или обилни валежи.С инструментите на Тротек вече не е нужно да избирате между цена или качество! Тротек ви дава и двете. Инструментите на Тротек са проектирани и тествани в Германия. По-този начин Тротек гарантира безкомпромисно качество на всеки продутк.


Най-добро качество, подписано и потпечатеноTUV

Инструментите на Trotec са сертифицирани от Германската асоциация за техническа инспекция (TÜV). Това гарантират високо ниво на качество, безопасност и функционалност. Всички зарядни също са TÜV сертифицирани за да се гарантира качеството на всеки компонент.


Виж като Решетка Списък

Артикули 1-12 от 22

Настрой низходяща посока
Страница
на страница
Copyright © 2023 МашиниМаг, Намерими ООД, Всички права запазени