HEPA UV йонзиращ пречиствател на въздух Clean Air Optima CA-508

рейтинг:
100% of 100
Цена 623,00 лв
Изчерпано количество
SKU
8718546310621
Безплатна доставка за поръчки над 100лв, до офис на Спиди
14 дни право на връщане
Проверка преди приемане
Плащане при получаване
При дефект в периода на връщане, куриерските разходи са за наша сметка
Гаранционен и извънгаранционен сервиз

* Сертифицирана най-модерна технология
* Топ дизайн
* Оригинален TRUE HEPA PPT филтър: производителност на филтъра до 99,97%
* Много тих пречиствател
* 6-степенна филтърна технология, 100% без озон съгласно DIN EN 60335-2-65
* Йонизатор с изход за отрицателни йони> 6.000.000 / cm³
* Пестене на енергия
* Цифров контролен панел
* CA-508 за стаи до 80м² / 200м³
* Сертификат AHAM за стаи до 20,4 квадратни метра
* Максимална стойност на CADR 149 cfm (прах)

Чист въздух Optima®AHAM / CADR сертифицирана система за пречистване на въздух CA-508 за взискателна вътрешна среда.

* Сертифицирана най-модерна технология
* Топ дизайн
* Оригинален TRUE HEPA PPT филтър: производителност на филтъра до 99,97%
* Много тих пречиствател
* 6-степенна филтърна технология, 100% без озон съгласно DIN EN 60335-2-65
* Йонизатор с изход за отрицателни йони> 6.000.000 / cm³
* Пестене на енергия
* Цифров контролен панел
* CA-508 за стаи до 80м² / 200м³
* Сертификат AHAM за стаи до 20,4 квадратни метра
* Максимална стойност на CADR 149 cfm (прах)

Здравето започва с чист въздух

Качеството на въздуха, който дишаме, оказва голямо влияние върху нашето благосъстояние. Колкото по-малко алергени, микроорганизми и химическо замърсяване дишаме, толкова по-малка е опасността да се разболеете. Поради нарастващото замърсяване с фин прах и замърсители, чистият въздух вече не може да се приема за даденост. Качеството на въздуха е намаляло значително през последните години. Бактерии, вируси, акари, гъби, фин прах и полени се разпространяват безпрепятствено навсякъде вътре. Много вещества, които се развиват по време на нагряване или готвене, замърсители от строителни материали, килими, мебели, домакински химикали или добре познатия проблем с тютюневия дим могат да предизвикат нарушения на здравето. Следователно има достатъчно причини да се обърне повече внимание на качеството на въздуха в затворени помещения.

Най-новите технологии за свободно дишане

Един от най-модерните модели CA-508 от Clean Air Optima® е сертифицирана система за пречистване на въздуха AHAM и CADR, които свързват шест модерни технологии и топ дизайн. Възможностите за приложение на тези прогресивни системи за пречистване на въздуха обхващат намаляването на замърсителите в частно или професионално използваните помещения, както и защитата от инфекции в медицински области с деликатен характер като практиката на лекарите и зъболекарите.

Високо ефективна комбинация от филтър с активен въглен TRUE HEPA

HEPA филтърът се състои от лабиринт от субмикроскопични фини влакна. Тази филтърна технология първоначално беше разработена за изключително деликатни изследователски области като медицина, космическа индустрия и електроника.

Този модерен HEPA пречиствател на въздух CA-508 от Clean Air Optima® привлича частици с размер 0,3 микрометра (0,3 µm) чрез оригиналния TRUE HEPA филтър с PPT покритие и достигат обща норма на задържане на фин прах и суспендирани твърди вещества от 99,97%. Това означава, че само 3 от 10.000 частици остават във въздуха!

HEPA филтърът е направен от консолидиран, екологичен хартиен материал, който е сгънат по начин, който създава много голяма и ефективна повърхност от 0,75м². При такава голяма филтърна повърхност, въздушното съпротивление е малко и броят на частиците остава висок.

PPT (Pet Pure Treatment) покритие съдържа антимикробен активен компонент, за да се предотврати развитието на плесени и миризми, причиняващи бактерии на повърхността на филтъра.

Благодарение на тяхната висока ефективност, въздушните пречистватели за чист въздух Optima® с HEPA филтър осигуряват оптимално пречистен въздух и повече благосъстояние. Филтърният спектър е голям и филтрира фин прах, суспендирани твърди частици, микрофини частици, тютюнев дим, дим, прах, прашец, акари, алергени на животни, плесен, спори и миризми. Комбинационните филтри на Clean Air Optima® HEPA могат следователно да освободят замърсения въздух от почти 100% прах и алергени.

Активираният въглищен филтър филтрира газове, химикали, цигарен дим, летливи органични съединения (VOCs) и миризми като миризми на животни, пушек, кухня и боядисване. Предфилтърът запазва по-големи частици.

Висококачествените системи за пречистване на въздух CA-508 от Clean Air Optima® гарантират здравословен и свеж въздух в помещенията. Тези устройства са сертифицирани чрез различни тестове и изследвания като AHAM / CADR / CE и са идеални за хора, страдащи от алергии.

Критерият за качество Скорост на подаване на чист въздух (CADR) поставя пречиствателят на въздух Clean-Air Optima® CA-508 в най-добра позиция, когато става въпрос за подобрено качество на въздуха. Високоефективната филтрираща система филтрира частици от 0,3 микрометра (0,3 µm) с ефективност 99,97% и без излъчване на озон.

Стойността CADR информира потребителите за резултата, който пречиствателят на въздуха достига по отношение на филтрирането на три вида частици, а именно дим, прах и полени в закрити помещения. Стойността се измерва в кубични фута на свободния въздух на частици в минута (cfm).

CADR стойности за въздушни пречистватели на въздух HEPA UV-йонизатори CA-508 в стаи до 20,4 м²:
CADR: 125 за цигарен дим
CADR: 140 за прах
CADR: 149 за цветен прашец

За да се установи стойността на CADR, производителността на филтъра за трите вида частици се измерва в лабораторни експерименти, независими от производителя, в помещение от 11,5 квадратни метра. Измервателните стойности са между 10 и 450 кубични фута в минута. Колкото по-висок е CADR, толкова по-добра е работата на филтъра и по-бързо въздухът се пречиства от съответния вид частици.

Къде точно може да се използва HEPA UV йонизационен пречиствател CA-508 от Clean Air Optima®?

• според CADR в стаи до 20,4 м²
• за ефективно пречистване на въздуха в помещения до 80м² / 200м³
• във всички зони
• в ресторантьорските предприятия, хотели, заведения за хранене, барове, столове, бистра, заведения, кафенета, за да се премахнат
цигарен дим, досадни кухненски миризми, мухлясал въздух
• в спа центрове, спортни и фитнес центрове
• в предприятия, в помещения, в които е разрешено пушенето, или са инсталирани принтери или копирни машини, в очакване и
приемни
• в офисите на открито, където са инсталирани принтери и копирни машини и където прахът от тонера замърсява въздуха
силно
• срещу токсични вещества вътре в организма, причинявайки „синдром на заболяването“ като формалдехид на открито
офиси и обществени сгради
• в практиките и кабинетите за лечение на лекари, стоматолози и физиотерапевти
• в социални заведения като болници, домове за възрастни хора, старчески домове, детски градини, детски ясли и др
за защита на здравето на децата и служителите
• във всички работни места, където аерозоли и други частици във въздуха представляват риск за здравето. Дори и във фризьорския салон
в магазините или в маникюрните студия замърсеният въздух се пречиства и освежава.

Информация за продукта:

Технически данни:
• За стаи до 80м² / 200м³
• AHAMсертификация за стаи до 20,4 квадратни метра
• CADR стойности: 125+ (цигарен дим) - CADR: 140 (прах) - CADR: 149 (цветен прашец)
• Технология на филтъра 6 пъти
• Изход за отрицателни йони> 6.000.000 / cm³, 100% без озон съгласно DIN EN 60335-2-65
• Филтър на HEPA филтър HEPA от категория H13, филтърна повърхност 0,75m²,
     обща норма на задържане 99,97% от всички частици най-малко 0,3 µm, плесен 100%
     - тютюнев дим 98,90%
• UVC дължина на вълната 254 nm
• UVC спектър> 28 µW / cm² (с разстояние от 1 метър)
• Въздушен поток на вентилатора до 240m³ / h
• Безшумен вентилатор 20 dB (A) (нисък), 60 dB (A) (HI)
• 5 опции за режим на работа
• Таймерът работи 8 часа
• Линейно напрежение AC 220V-240V / 50Hz
• Свързана мощност 48 W max.
• Цифров контролен панел
• Дисплей за промяна на филтъра
• Размери 270 x 177 x 700 мм
• Цветове тъмно сиво / сребристо сиво
• Тегло 5 кг

Какво представлява HEPA?

HEPA е съкращението за „High Efficiency Particulate Air” и означава „високо пречистен въздух”. HEPA филтрите са най-ефективните филтри на пазара. Реални HEPA филтри от Clean Air Optima® задържат 99,97% от всички частици с размер 0,3 µm, които преминават през филтъра.

Какво означава CADR?

CADR означава скорост на доставка на чист въздух. Скоростта на подаване на чист въздух (CADR) измерва нивото на работа на пречиствателя на въздуха. Скоростта се определя според лабораторните тестове.

CADR се измерва на базата на 3 вида частици; дим, прах и прашец, които се филтрират в различни количества поради различни размери. Комбинираната CADR е скорост, която се получава, когато се комбинират различните видове частици и това води до точна картина за ефективността на пречиствателя.

Колкото по-висок е CADR, толкова по-бързо въздухът се пречиства. Той се измерва в кубични фута на въздуха без частици в минута.

Какво означава AHAM?

AHAM (Асоциация на HomeAppliance Производителите) е независима организация, която преглежда дистрибуторските тестове на домакински уреди като пречистватели на въздуха. AHAM разполага със седалище в САЩ и гарантира на потребителя, че скоростта на подаване на чист въздух (CADR) е била контролирана независимо съгласно стандарта ANSI / AHAM-AC-1 „Процес за измерване на работата на преносими пречистватели на въздуха“.


Функционален принцип на HEPA UV йонизатор въздушен филтър CA-508:

Ефективно пречистване на въздуха в седем етапа,

1. Аспирация на замърсен въздух в помещенията с безшумен, много силен вентилатор

2. Филтър с активен въглен:
Предфилтър, в който се задържат по-големите частици.
Активиран въглищен филтър: този филтър е идеален за премахване на химикали, газове, миризми и цигарен дим. Активираните въглищни филтри могат да премахнат летливите органични съединения (ЛОС) и химикали по-добре от други филтри.

3. TRUE HEPA филтърът намалява 99,97% от всички суспендирани твърди частици от 0,3 микрона.
Това е най-ефективният вид въздушен филтър за елиминиране на прах, алергени и други твърди частици (включително бактерии). HEPA филтрите се препоръчват от американското министерство на вътрешната сигурност.

4. Tio2 фотокаталитичен филтър:
този филтър може ефективно да намалява химикалите, бактериите и миризмите. Фотокаталитичният филтър работи в комбинация с UV лампа. Тази комбинация води до особено силно въздействие срещу бактерии и вируси. Фотокаталитичният филтър е направен от титанов диоксид. Когато този материал е изложен на ултравиолетова светлина, той освобождава водороден пероксид (Н2О2) и хидроксилни радикали (ОН). Тези вещества са в състояние да премахнат миризмите (тютюнев дим), бактериите и вирусите.

5. UV лампа.
Ултравиолетовата светлина на лампата (UV-C радиация) с дължина на вълната 254 nm елиминира нездравословните микроорганизми, като например микроби, вируси и бактерии. Освен това микроорганизмите, които се натрупват в устройството, се унищожават и следователно не могат да се размножават и разпространяват в помещението с въздушния поток. От всички светлинни честоти ултравиолетовата светлина има най-високата честота, най-късата дължина на вълната и следователно съдържа най-голямото количество енергия, чието излъчване пробива външната мембрана на организмите. Остатъците се филтрират от HEPA филтъра. С хиляди инсталации в световен мащаб UV технологията доказа, че ултравиолетовото лъчение е изключително ефективно срещу патогенни вируси, бактерии и протозои. Благодарение на ултравиолетовата светлина могат да бъдат достигнати съотношения на микробиологична деактивация от 99,99%.

6. Извършване на йонизатори без озон> 6.000.000 отрицателни йони / cm³, които се разпространяват в цялото помещение и така неутрализират замърсителите и миризмите. Отрицателните йони се свързват с прахови частици, микроорганизми и други нежелани частици във въздуха и ги свързват помежду си. Тези частици по този начин стават по-тежки от въздуха и попадат на земята или се филтрират от пречиствателя на въздуха.

7. Чист и здравословен въздух се разпространява из цялата стая.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:HEPA UV йонзиращ пречиствател на въздух Clean Air Optima CA-508
Вашият рейтинг

Няма свързани статии

Намерихме още продукти, които ще ви харесат!
Copyright © 2023 МашиниМаг, Намерими ООД, Всички права запазени