Имате ли мухъл, изпотени прозорци или плесен у дома?

Имате ли мухъл, изпотени прозорци или плесен у дома?

Идеалното решение за премахване на мухъл, конденз и токсична плесен е устройство носещо много различни имена: Влагоуловител, влагоабсорбатор, обезвлажнител и т.н.!

Имате ли мухъл, изпотени прозорци или плесен у дома? Ако е така, трябва незабавно да вземете мерки.

Какво е мухъл и как влияе на човешкото здраве?
Мухълът е микроскопична гъба, която се среща във влажни, леко осветени места, където температурата е сравнително висока. Мухълът е навсякъде около нас и ние го вдишваме със всеки наш дъх. Той играе важна роля в естествения процес на гниене и се използва, за да се направят много полезни и вкусни неща от сирене до пеницилин. Ако позволите да остане за дълго време в дома ви, обаче, мухълът може да доведе до много сериозно увреждане, както на дома ви така и на здравето ви.

Негативни ефекти върху здравето:
Продължителното излагане на мухъл причинява сериозни алергични реакции - като подуване и сълзене на очите, кихане, затруднено дишане и пристъпи на астма.
Няколко вида плесени дори освобождават токсични вещества, наречени микотоксини. Продължителното излагането на микотоксини от Stachybotrys (зеленикаво-черна зелена плесен, която расте върху целулозни материали като тапети, картон и стена) или Chaetomium (бяла до сиво оцветена плесен, разпространена по разлагаща се дървесина и хидроизолации, повредени от вода) може да доведе до по-сериозни здравословни проблеми, включително хроничен бронхит, сърдечни проблеми и кървене на белите дробове.

Кое допринася за образуването и развитието на мухъл, изпотени прозорци и плесен?
Влагата във въздуха е водещата причина за развитието на тези нежелани образования. Ако въздухът у дома ви е с оптимално ниво на влажност между 40-60%, вие няма да имате мухъл или конденз. За съжаление е много трудно това да се постигне без ефективен електрически уред.

Как да решим проблема с мухъла, изпотените прозорци или плесента?
Един от най-разпространените методи е използването на белина или хлор за почистване на мухъл, методът, който е ефективен само за кратък период от време и дори е опасен за вашето здраве и вашето семейство. Белина е 99% вода, а излишната вода, е най-важният фактор, който причинява проблема с плесен.
Ако се подържа влажност на въздуха в помещението между 40-60% за продължителен период от време, плесента и мухълът ще изчезнат завинаги от живота ви. Имайте предвид, че вече образуваните, мухъл и плесен трябва да се почистят с вода, четка и препарат за почистване. Задължително трябва да носите ръкавици и маска за лице. След това ако поддържате нормално ниво на влажност в помещението, те никога повече няма да се появят!
Най-добрият начин за да се постигне това са качествените влагоуловители на ток. Много е важно влагоуловителят да работи без нужда от консумативи. Филтрите му да се измиват под течаща вода, и да консумира много малко електричество. Всичките модели от гамата на Тротек, са проектирани от немски промишлени инженери и дизайнери, което ви гарантира най-добрия продукт на пазара.

Други ползи от устройството наричено влагоуловител, влагоабсорбатор, обезвлажнител и т.н.
Премахването на мухъл е голям успех, защото това ще реши много смущаващи здравословни проблеми, но ще се насладите и на други ползи:

Увеличава топлинния комфорт в помещението, в което е монтиран. Оптималната влажност допринася за усещане за приятна температура.
Защитава мебелите, дърво и дървените изделия, които са засегнати от повишената влажност.
Отстранява алергените и праха от стаята.
Отстранява неприятната миризма.
Намалява разходите за отопление.
Премахва праха от въздуха.
Удължете живота на вашето електронно оборудване.
Евтино изсушаване на прането. До 5-пъти по-евтино сушене на дрехи в сравнение с сушилните за дрехи. Изсушава прането простряно в стаята, в която работи уреда за 4-5 часа, без да го намачква.

Разгледайте гамата от висококачествени влагоуловители тук

Колебаете се кой влагоуловител да изберете? Обадете ни се за безплатна консултация!

Мухъл, влага



Related Products

Copyright © 2023 МашиниМаг, Намерими ООД, Всички права запазени